Niina ja Lea kirjoittaa: Herasimme klo 07:00 ja teimme nopeasti kaikki aamutoimet ja sitten menimme syomaan, mutta arsyttavaa on se kun aamupala on niin pieni (mehua, murokulhon kokoinen kippo kaakaota, teeta tai kahvia ja yksi leipa) ja se syodaan jo klo 07:30 ja lounas syodaan vasta klo 12:30. Mutta kun menimme leipomoon  ja teimme siella patonkeja, croisantti taikinaa ja leipaa. Tyotahti oli valilla liian kova ja olimme tulossa kipeiksi, joten lahdimme leipomosta huoneeseen nukkumaan ja lepaamaan.

Marika ja Jasmin kirjoittaa: Aamulla emme oikeen jaksanut nousta ylos, koska emme saaneet nukuttua yolla.   Olimme tanaa leipomossa tyoskentelemassa.  Siella tehtiin leipaa, sampyloita, patonkia, croissantteja. Lahdimme kesken paivan pois koska meita vasytti.

Hanni kirjoittaa: Olin aamulla konditoriassa ja teimme briosseja, seka seurasin kun oppilaat leipoivat jotain. Minulle oli tulossa migreenikohtaus ja lahdin kesken paivan lepaamaan.

Pake kirjoittaa: Aamusta vasytti jonkin verran, koska eilen illalla 21.30-22.00 ylakerrasta kuului kolinaa ja juoksu askelia, joten en saanut heti unta. Paasin talla kertaa tyonskentelemaan konditoriassa. Briosseja paasin tekemaan aluksi, sain konditorian opettajalta kehuja riivaustekniikasta. Tyoskentelin kolmen pojan kanssa, joisa yksi osasi numerot vain englanniksi. Luokassa opettaja piti kovaa kuria, kolme poika opiskelijaa joutui ulos luokasta; koska heilla oli tyopakit poydalla.

Pojat rupesit tekemaan marengin tyyppista massaa, josta pursotettiin budabest leivosten nakoisia herkkuja. Sain pursottaa kolme rivia niita. Taman jalkeen en saanut tehda enaa mitaan, paasin sen jalkeen odottamaan ruokailua ulos, koska opettaja paasti. Ja ruuan jalkeen tuli olo etten saanut enaa tehda mitaan siella.

 

Laura, Jenna ja Mirella kirjoittaa:

Kavimme tanaan Vernonissa Hannun ja Hellevin kanssa. Matka oli onnistunut ja saa oli ihan hyva. Vierailimme kirkossa ja paikallisissa kaupoissa ja leipomoissa(esim. Rose leipomo). Leipomossa oli ihania herkkuja ja paasimme kurkkaamaan takahuoneessa miten tyoskentely sujui. Huomasimme leipomon seinalla nakutyttokalenterin, olisi luullut etta ollaan autokorjaamossa. Leipuriala on taalla miesvaltainen. Koulussakin leipomopuolella oli vain kaksi tyttoa. Soimme Vernonissa lounaan ravintolassa. Laura ja Mirella tilasivat paistettuja kananmunia ja ranskalaisia. Jenna tilasi lihaa ja ranskalaisia. Jalkiruoaksi oli suklaamoussea tai jaateloa. Laura sai tanaan ensimmaisen poskisuudelman joka on tapana taalla ranskassa. =)

Noniin tassa tulee Nooran ja Reelin juttutuokio! Tanaan olimme konditoriassa ja huomasimme, etta opillailla olivat omat tyovalineet. Ainoastaan koulusta saa kulhot, raaka-aineet ja koneet. Reelilla oli aivan loistava paiva tanaa. Koska han sai tyoskennella muitten kanssa, eilen nelja suomalaistat tyoskenteli omana ryhmana omassa tilassa. Tanaan ei ollut niin sosiaalinen poika meitsin mielesta, eiliseen nahden. Kommunikointi onnistuu vehnajauhoa kayttaen, kasiliikkeitten avulla ja koputtamalla toisen selkaan ja tietty kannustukset olivat taputukset ja peukun ylosnosto.

Paiva meni mukavasti ja osattiin tehda Reelin kaa yhdessa hieno kakku, koristeita unohtamatta. Kakun lopputulos oli tosi hyva. Ja tietty luokassa oli hyvan nakoisia poikia.