Jasmin ja Marika kirjoittaa:

Aamulla lähdimme tutustumaan leipomokouluun. Jouduimme pukeutumaan kertakäyttöiseen takkiin, kenkäsuojaimiin ja lakkiin ennen luokkiin tutustumista. Kävimme leipomoluokassa ja konditorialuokassa. Oppilaat olivat aikuisia, joilla oli jo ammatteja. Luokkiin kun mentiin siellä piti olla hiljaa, että ne sai työrauhan. Emmekä saaneet olla tiellä. Aulassa oli vitriinit, missä oli tosi hienoja sokeri,  marsipaani ja suklaatöitä. 

 

Hanni ja Noora kirjoittaa:

Ensimmäisenä saatiin "sieni" vaatteet :D Siihen kuului myssy, takki, hengityssuojain jotai kuitenkaan ei käytetty ja kenkien suojat. Siinä koulussa hygienian kanssa oltiin erittäin tarkkoja. Kiertelimme leipomo- ja konditoria luokissa missä meidän tuli olla hiljaa ja olla häiritsemättä opiskelijoita, koska opiskelijat maksoivat koulutuksesta. He olivat aikuisopiskelijoita. Eräs koulun opettaja oli ollut Suomessa töissä Helsingissä Framboise nimisessä ranskalaisessa leipomossa.

Näimme suuren leivinuunin joka oli ulkona. Se oli perinteinen ranskalainen puilla lämmitettävä leivinuuni. Sitä käytetään edelleenkin leipien paistamiseen, mutta vierailupäivänä se ei ollut käytössä.

Näimme myös ranskan parhaan sokerityöntekijän tekemän sokerityön jonka tekeminen oli kestänyt vain neljä tuntia. Meillä olisi varmasti mennyt ainakin puoli vuotta sen kasaamiseen. Opiskelijat olivat myös tehneet hienoja sokeritöitä, suklaa ja marsipaanitöitä. Siellä oli myös esillä perinteinen ranskalinen hääkakku josta oli tehty karusellin näköinen, se oli erittäin hieno!

    

 Jenna kirjoittaa: Lähdimme leipomokoulun tutustumaan jossa meille annettin suojavaatteet. Kiertelimme leipomo luokissa joissa näimme heidän työskentelyä. Käytävällä näimme sokeri ja marsipaanitöitä. Ulkona näimme leivinuunin  joka oli vielä koulun käytössä mutta vierailupäivänä sitä ei käytetty. 

 

 Niina kirjoittaa: Kaikki on jo kerrottu mutta voin sanoa että oli erittäin mielenkiintoista

 

Laura kirjoittaa: Mitäs tässä lisäilemään, kun kaikki on jo kerrottu =) Mukavaa oli!

 

Lea kirjoittaa: koulussa oli tosi ihanat tilat tehdä töitä.

Reeli kirjoittaa: Koulu oli iso ja tilava. Näimme hienoja töitä.

   

Hienoja tauluja löytyi koulusta.