Noora, Laura ja Mirella kirjoittaa.....Terve, tanaan oltiin leipomossa ja mahtavalta tuntui. Meno oli paljon reippaampi, kuin Suomessa. Leivottiin kroisantteja, leipaa erillaisissa muodoissa. Luokkakaverit tuntui mukavilta ja Noora jopa soi heidan kaa samassa poydassa. Ruoka oli hyvaa ja croisantit maistuivat. Kaulimen kaytto oli ihmeellinen se oli vaan kapula. Kaulinta konetta ei kayteta. Jauhoa heitettiin poydalle ja sen avulla otettiin luvuista selvaa. Valilla koputettiin oppilaitten selkaan, jos oli jotain kysyttavaa. Opittiin tehda koristeita leipiin. Paiva oli mukava, mutta tuntui kropassa ylimaarainen energia saatiin talta paivalta pois.

Pake, Marika, Hanni ja  Jasmin kirjottaa: Tanaan aamulla lahdimme Vernon- nimiseen kaupunkiin. Kiertelimme siella kaupoissa, torilla ja leipoimoissa/ konditorioissa. Naimme myos tummaihoisen laitapolun kulkijan. Vierailtiin Rosen leipomossa tutustumassa paikkoihin, paasimme katsomaan jauhosiiloa. Pelottava kokemus ! Palvelua saa parhaiten tervehtimalla ranskaksi ja pitaa muistaa myos kiittaa.

 

Jenna ja Reeli kirjoittaa: Oltiin konditoria luokassa tanaan. Opettajan kasiala oli epaselvaa ku 2 naytti ihan 8. Jouduttiin pari kertaa tekemaan uusiksi. Tehtiin tanaan tuulihattuja ja marsipaanista ruusuja, koiria, norsuja ja kaneja. Ja tehtiin tuulihattuihin jonkinlaisen kreemin mika oli sika hyvaa.

Olemme ottaneet  paljon kuvia ja lisaamme niita blogiin sopivassa vaiheessa.

Lea ja Niina kirjoittaa: Tanaan aamupalan jalkeen menimme konditoriaan missa teimme tuulihatun tyylisia leivoksia mihin laitoimme sisalle todennakoisesti vaniljakreemia. Inhottavaa oli, kun opettaja oli laittanut taululle etta vetta tulisi 850 grammaa, mutta sita pitikin tulla vain 250 grammaa, koska 2 ja 8 nayttivat samalta. Jouduimme tehda kerran uudestaan koska vetta oli liikaa. Kun olimme tehneet taikinan kokonaan, niin aloimme tekemaan kreemia ja kun se oli valmis niin paasimme syomaan, taalla ruokatauko kestaa 1 h 30 min. Kun menimme takaisin teimme marsipaani ruusun, -elefantin, -koiran ja -kanin. kun olimme tehneet kaiken paasimme vaihtamaan vaatteet ja lahtemaan, eli noin klo 17:00. Kun tulimme ulos, niin meidan taytyi viela odottaa etta opettaja tulisi ja kun se tuli niin Hellevi (toinen opettaja) paasti mut ja Lean kaupoille, koska oli asioita mita piti ostaa. Ja kun olimme valmiit menimme takaisin ja ainakin mina (Niina) pitkastyin melkein heti uudestaan.