Pake kirjoittaa: CFAIEn koulu on iso laitoksen nakoinen rakennus. Oppilaat eivat arkena paase poistumaan rakennuksesta koulun ulkopuolelle. Perjantaisin he paasevat viikonlopun viettoon. Asuntolan henkilokunta vie opiskelijat  ruokalaan, ensin paasevat tytot ja sitten pojat. Koulun tilat ovat siistit ja huoneisiin paasee vain henkilokunnan luvalla ja avaimella.

Koululla on pienen ja matalan muurin sisalla tupakka paikka, joka tosi taynna. Koulu rakennuksen ympari menee kunnon aita, jossa on portit, jotka toimivat kulkukorteilla.

Opettajat koululla ovat olleet meita kohtaan mukavia, mutta pitavat omille opiskelijoilleen kuria. Opettajat tervehtivat opiskelijoita ja myos toisin pain. Opettajat eivat syo opiskelijoiden kanssa samassa poydassa, vaan omassa pikku tilassa.

Jenna kirjoitta koulussa opilaiden pita kutsua opettajaa herraksi tai rouvaksi.Opilailla pita olla omat valinet koulussa. koulu tarjosi vain raka-ainet kattilan ja kulhon. kun opettaja kertoi ohjeita meille niin ei olut kaikien kanssa yhteista kielta niin tuli ongelmia ymmarta ohjetta kun oli epa selvia numeroita. 

Mirella kirjoittaa: Opettajat on mukavia vaikka kaikki ei osaa englantia ,mutta taalla oppii kuitenkin paljon uutta.

 Laura kirjoittaa:

Opettajat osasivat suurin osa ainakin vahan englantia. He olivat kaikki tosi mukavia ja jos ei ymmartanyt jotain, niin elekielella parjasi hyvin. Taalla opettajia kutsutaan monsieur eli herra. Suomessa puhutellaan nimella. Tama koulu on sisaoppilaitos ja joka puolella on portteja ja aitoja, joista ei paase noin vaan ulos. Hellevilla ja Hannulla oli avaimet jotta porteista paastiin liikkumaan.

Lea kirjoittaa: opettajaa sanotaan aina monsieur. oppilaat ovat mukavia.

Marika kirjoittaa:

Koulu on kiva, ja oppilaat mukavia. Opettajaa tervehditaan aamulla Bonjour Monsieur, ja kun pyydetaan apua kutsutaan Monsieur. Pojat huutelee Marikaa... ja vilkuttelee.. On vaikea kommunikoida muiden ihmisten kanssa, kun ei puhuta englantia. Opitaan katsomalla ja naytetaan miten tehdaan.

Jasmin kirjoittaa: Koulu on kiva. Kommunikointi on vaikeeta kun emme puhu englantia; eika opettajatkaan oikee puhu sita, osa oppilaista osas pari lausetta sielta taalta. Opettajat naytti meille mita piti tehda. Marikan kanssa hammasteltiin konditoriassa miten epa hygienisesti ne tekivat tuotteita. Tiskaus piste oli tosi likainen ja ratit milla pyyhittiin poydat oli tosi likaiset. Oppilaat ei pesseet kasia usein hyvin harvoin.

Reeli kirjoittaa: Opettajiin taalla suhtaudutaan eri tavalla kuin suomessa, opettajia kutsutaan monseur (herra) ja madame (rouva). Koulu on kivan nakoinen vaikka muistuttaakin pikkasen vankilaa. Tietyilla aikoina portit  avautuvat etta paasee toiseen rakennukseen tunneille. Kaikki koulussa olevat opiskelijat  ja opettajat ovat ystavallisia.

Hanni kirjoittaa:

Koulussa olen tehnyt  seuraavia havaintoja: Opettajan sana on laki, ja han on suuri pomo. Valilla ei ota selvaa onko opettaja vihainen vai ei. Puhe on voimakasta ja kasilla puhutaan paljon. Oppilaat tekevat tyonsa nopeasti, ja asioita tehdaan paljon paivan aikana. Poikkeaa hyvin paljon omasta opiskelutavastamme. Yleensa opettaja nayttaa opppilaille miten jokin tuote tehdaan ja sitten kaskee oppilaat tekemaan saman perassa.

Nooran ajatukset:

Kukaan oppilaista ei laita vastaan, kun opettaja pyytaa tekemaan jotakin!

Koulu on oppisopimuksella , eli tyopaikka osoittaa koulun. Tyopaikka ja koulu tekevat silla tavalla yhteistyota. Tytot menivat  tanaan ensin syomaan ja asuntolasta nainen tuli heidat hakemaan ja sitten myohemmin tuli mies hakemaan pojat syomaan. Tahan asti tilanne on ollut toisin pain. Tyoluokassa ei ole istumapaikkoja ja on hyvin tyypillista, etta on yksi 2h valkka, joka sisaltaa ruokatauon. Opettajalla saattaa olla poydan lisaksi tuoli. Kaikki oppilaat tekevat samaa tyota ja opettaja nayttaa yhteisesti vai vaiheelta, mita seuraavaksi tapahtuu.

Ja nyt kuulette Niinan ajatuksia: Kummallista kylla, mutta oppilaat tottelevat ja tekevat kaiken minka opettaja kaskee ja oppilaat kutsuvat opettajia monsier (herra) tai madame (rouva). Koulu on iso 2 rakennuksinen eli asuintilat on eri paikassa kuin ruokailutila ja luokat.

 

Koulun leipuri ja kondiittori opiskelijoiden tekemä taitotyö.