Marika ja Jasmin kirjoittaa:

Lähdimme aamulla metrolla ja vaihdoimme keskustassa bussiin, kohti Martinen koulua. Koululla kierreltiin eri aloja ( auto-ala, metalli-ala, sähkö-ala, ) Näillä aloilla oli enemmän poikia ja muutama tyttö vain. Pojat olivat ihmeissään, kun tyttö luokka oli vierailulla tälläsillä aloilla. Suurin osa pojista meni kyllä ihan sekaisin. ;)  Ennen ruokailua päästiin käymään tietokoneella, jonka jälkeen menimme syömään koulun ruokailuun. Ruoka siellä oli tosi hyvä, söimme taas jälleen ranskalaisia ja jauhelihapihviä, ja tottakai jälkiruuaksi suklaapiirakkaa tai omenapiirakkaa,  jossa oli saksanpähkinää ja hyvää oli.  :) Kuultiin, että koulussa pitää olla aina ranskalaisia, tai oppilaat eivät muuten syö. Ja täällä meillä on ruokajuomana vettä, mutta siellä oli limpsaa.

 Pake kirjoittaa: Saavuimme aurinkoisena päivänä Martinen koululle bussilla. Vierailimme sähkö-, auto-, ja elektroniikka-alan puolella. Opiskelijat olivat pääsääntöisesti poikia, mutta tyttöjäkin näkyi. Pojat menivät tämmöisestä likkalaumasta sekaisin, mutta ei se haitannut. Kiertelyn jälkeen menimme koulun kirjastoon kirjoittamaan edellisten reissujen asioita blogiin. Blogi session jälkeen lähdimme syömään, ruokana oli kappas vain ranskalaisia ja jauhelihapihviä. Juomana oli limua, vesikin olisi myös kelvannut. Jälkiruokakin oli hyvää ! Tuulihattu, jossa oli sisällä jotakin kahvinmakuista creemiä tai moussea.

Koulun pihalla oli valtavat kastanja puut ja liian tuttavallisia ampiasia.

 

Niina intoilee: Meidän opas ja kyseisen koulun englannin opettaja Martine katkaisi minulle kastanja puusta oksan kun olin juuri ottanut niistä kuvan. siinä oksassa oli pari kastanjaa kiinni toisissaan, ne oli kivat.

Jenna Kirjoitaa: Lähdimme tutustumaan Martinen koulun jossa näimme auto-alan, metalli-alan, sähkö-alan ja laboratorio alan työskentelyä. Auto alan opiskelijat olivat tehnet hienoja kuvia konepelteihin. 

Laura kirjoittaa: Mieleen jäi hieno maalaus konepelille, jossa oli Matrixin hahmoja. Pääsimme kurkkaamaan laboratorio luokkaan ja muihin luokkiin, esim. auto-alan, metalli-alan ja sähkö-alan. Yhden luokan taululla oli outoja kaavioita ja koukeroita, joista en ymmärtänyt mitään, heh. =)

 

Hanni ja Noora kirjoittaa:

Pääsimme tutustumaan autopuolelle jossa pojat huutelivat meille ;) Ja kerjäsivät valokuvia, Noora niitä sitten heistä ottelikin! Kävimme myös tutustumassa sähköelektroniikkapuolella, jossa saimme ottaa laitteista kuvia. Automaalauspuolella oli tyylikkään näköisiä maalauksia joita oppilaat olivat tehneet, kuvasimme myös niitä.

Koulussa oppilaat eivät suostu syömään ellei joka päivä tarjota ranskalaisia ja limua. Aika epäterveellistä, eikös?

Koulun piha näytti todella suloiselta, mukaanlukien Kaarnamuorin eli itkupajun (Hannu ei ole katsonut Pocahontasta >:( )

 

Lea kirjoittaa: koululla oli vaikka mitä kiinostavia ammateja kuten autoja maalattiin mikä mua vaihteeks kiinostaa.

Mirella Kirjoittaa: kävimme tutustumassa kouluun jossa oppilaat ovat kaksi viikkoa koulussa ja kaksi viikkoa töissä. Martine kertoi Ranskan ajokortti sääntöjä eli kun saa kortin sulla on 6 pistetttä ja jokaisesta virheestä menetät yhden pisteen mutta voit hankkia pisteitä takaisin suorittamalla tunteja jotka maksaa 240 euroa. kun sulla on ollut kortti vuoden sä saat 6 pistettä lisää eli sulla on sitten 12 pistettä.