Hanni kirjoittaa: Kun kuulin ensimmaisen kerran opettajamme kertovan, etta lahdemme Ranskaan, ajattelin heti etta se oli erittain huono heitto!! Noh, kuinkas tassa kavikaan...???

Tanaan olin Val de Reuil:n koulun leipomossa ja sain tehda paljon erilaisia pullia seka leipia. Taalla koulupaivat ovat pitkia, mutta ainakin tanaan meni paiva nopeasti.

Jenna kirjoitta olin koulun leipomossa.Huomasin  etta leipalapiot oli niin korkealla, etta se oli tehty miesten mitoilla. Luokassa oli nuoria poikia ja opettaja.

 

Pake kirjoittaa: Opettaja oli todella mukava, mutta hiukan hasla. Teimme pikku patonkeja ja "pullaa" .  Sain puhua opettajan kanssa englantia, tulkkasin sitten tehtavan annon Hannille ja Jennalle. Vasynyt ja tukkoinen fiilis. Ranskalaiset opiskelijat ovat nopeita oppimaan ja tekemaan toita. Ryhma oli ensimmaisen luokan opiskelijoita.

Laura ja Mirella kirjoittaa: Olimme tanaan konditoria puolella tyoskentelemassa. Aamulla jannitti aika paljon, mutta jannitys laski paivan myota. Opimme paljon uutta esim, briossien teko, marsipaaniruusujen teko uudella tavalla, marsipaanielainten teko ja omenapiirakan teko ranskalaisella tavalla. Koulupaiva oli pitka se alkoi 8:30 ja paattyi 16:30. Meilla oli tosin puolentoista tunnin ruokatauko.Laukkuja oli kauhea raahata ylos ja alas portaita; Englannilla parjaa aika hyvin ja elekielella jos ei muuta keksi.olemme myos puhuneet muutaman sanan ranskaa. Ranskalaiset opettajat oval olleet mukavia.

Niina, Reeli, Lea ja Noora kavivat Vernossa. Oppaana toimi koulusta saatu yksiyhdyshenkilo, joka ei puhunut suomea.Matka meni hyvin, mutta ikava kyll ei paasty tyoskentelemaan Rosen leipomokonditoriassa. Koska olimme niin myohaan perilla. Otimme kuvia leipomossa ja nahtiin ensimmaista kertaa paljon nais tyontekijoita. Vuorossa oli sen jalkeen Vernon lahettyvilla kiertelya ja kappelissa kayntia.

Marika ja Jasmin oli koululla. Teimme omenapiirasta, briossitaikina ja marsipaanista elukoita. Meilla oli vaikea kommunikoida, mutta ymmarsimme elekielta ja meille naytettiin miten tehtiin. Siella oli komea mies opettaja <3